Ceaiul miraculos care vindecă rapid tusea și răceala. Cum îl pregăteau bunicii noștri
Iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar sezonul răcelilor, al virozelor, al gripei este oficial deschis. Însă, există există un ceai care ameliorează simptomele răcelii şi vindecă tusea într-un timp extrem de scurt.
Iată cum poți prepara ceaiul miraculos care vindecă rapid tusea și răceala:
Ingrediente:
o ceapă potrivită
crenguţe de busuioc
cimbrişor de câmp
soc
Mod de preparare:
Se pun 2 litri de apă la fiert. Se spală ceapa, se taie în patru şi se pune la fiert. Se adaugă o crenguţă de busuioc. Când apa începe să fiarbă, se adaugă o linguriţă de cimbrişor de câmp şi câteva flori de soc. Se opreşte focul, se acoperă şi se lasă la infuzat 20 de min.
După 20 de minute se scot plantele, se lasă la răcit şi se adaugă miere după gust. Puteţi bea câte căni doriţi din acest ceai.
Atenţie! Nu adăugaţi mierea când preparatul este încă fierbinte!
Cum se prepară corect ceaiul
Doctorul Mihail Pautov a dezvăluit modul corect de preparare al ceaiului pentru a nu pierde beneficiile acestei băuturi.
Dr. Mihail Pautov a dezvăluit, însă, care sunt pașii corecți pentru a prepara ceaiul. Unul dintre lucrurile pe care multe persoane nu le știu este faptul că ceaiul nu trebuie făcut în apă fiartă. Acest lucru poate duce la anularea tuturor beneficiilor pe care această băutură ar trebuie să le aducă organismului.
„Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu. Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.