Ce trebuie să faci în noaptea de Revelion pentru a avea noroc tot anul
Ce trebuie să faci în noaptea de Revelion pentru a avea noroc tot anul? În noaptea dintre ani se schimbă vechiul cu noul, astfel că anul ”bătrân” este înlocuit cu unul nou, ”tânăr”.
Românii au numeroase tradiții pe care le respectă în noaptea dintre ani, mare parte dintre acestea fiind pentru noroc și bunăstare, sănătate și bani mai mulți.
Potrivit tradițiilor din bătrâni, nu mătura niciodată în Ajun de Anul Nou pentru că vei alunga prosperitatea. Dacă în ajun speli rufe, îţi va merge rău tot anul. De altfel, nu este bine să speli rufe până la Bobotează, când se sfinţesc apele. Indiferent care este motivul, în noaptea de Anul Nou nu trebuie să plângi. Cei ce întâmpină noul an cu lacrimi pe față vor fi supărați și vor avea parte de o mulțime de probleme, iar cei ce dorm vor fi somnoroși întregul an.
Se spune că petrecerea în compania persoanelor dragi în noaptea de Revelion aduce bucurie și armonie pe tot parcursul anului.
De asemenea, fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr şi o monedă, pentru a visa în noaptea respectivă pe cel cu care ”le este sortit” să se căsătorească.
Totodată, în noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.
Se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii, de Revelion, pe masă să fie pahare şi farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac, consideră superstiţioşii.
Tradiții și superstiții de Revelion în lume
În Chile, la masa de Revelion se servește linte pentru un an plin de bani. Casa este măturată în ajun pentru a ”curăța” energia negativă.
În Columbia, se spune că dacă te plimbi în jurul casei cu o valiză goală vei avea parte de un an plin de călătorii.
Cetățenii din Eduador obișnuiesc să ardă o păpușă pentru a încheia anul.
În Japonia, la miezul nopții, templele budiste sună clopotele de 108 de ori, simbolizând cele 108 păcate umane. Se crede că această tradiție ajută la curățarea spiritului și la aducerea norocului în noul an.
În Spania, se spune că trebuie să mănânci câte un strugure la fiecare bătaie a ceasului de la miezul nopții pentru a avea un an prosper.