Ce să vizitezi în Brașov și în împrejurimi

Județul Brașov este unul dintre cele mai vizitate județe din România, mai ales datorită faptului că se află într-o zonă de munte, dar și datorită multitudinii de obiective turistice pe care le are de oferit.
Orașul reședință de județ este el în sine o destinație turistică importantă la nivel național, fiind, de altfel, considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România.
În continuare, vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase atracții turistice pe care nu trebuie să le ratați când mergeți în Brașov.
Cele mai importante destinații turistice din Brașov: Piața Sfatului
Piața Sfatului este cel mai vizitat obiectiv al Brașovului, astfel că nu aveți cum să ratați să treceți pe acolo când ajungeți în oraș.
Aici sunt organizate foarte des evenimente artistice, culturale, cum ar fi concerte, dar și târguri. Zona pietonală este extrem de apreciată de turiști, care se pot plimba, relaxa la terase sau face cumpărături.
Casa Negustorilor
Construită undeva la jumătatea secolului al XVI-lea, acolo se adunau negustorii pentru a-și vinde prețioasele mărfuri. Ulterior, aceasta a devenit un complex turistic în toată regula, fiind acum unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Brașovului.
Biserica Neagră
Poate unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Brașovului, Biserica Neagră poartă acest nume după ce, în anul 1689, în urma unui incendiu care a cuprins toată cetatea, o mare parte din edificiu a fost afectată.
Inițial, Biserica Neagră a purtat hramul Sfintei Maria, dar apoi a fost acceptată noua denumire.
Biserica Neagră este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Braov, fiind, totodată, cea mai mare construcție sacrală din România. Ea posedă și cea mai mare colecție de covoare orientale din România, așa că este un obiectiv de neratat dacă ajungeți la Brașov.
Strada Sforii, cea mai strâmtă stradă din Europa, este în Brașov
Strada Sforii este una dintre cele ma vizitate atracții turistice din Brașov. Recunoscută la nivel mondial ca fiind cea mai îngustă stradă din Europa, aceasta are o vechime de câteva secole.
Strada Sforii a fost folosită mulți ani drept o cale de legătură între strada Porta Schei și Cerbului, pe aici treceau pompierii pentru a ajunge mai repede în cazul unui incendiu în Schei.
Muzeul de istorie din Brașov
Muzeul este situat în Piața Sfatului, iar vizitându-l poți afla informații și povești despre evenimentele și oamenii care au fost legați de istoria acestui oraș. Înființat în anul 1951, Muzeul de istorie din Brașov își desfășoară astăzi activitatea în mai multe clădiri istorice: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Graft, Clădirea „Olimpia”.