Ce le promite Vladimir Putin celor care “doresc să se amestece în situația din Ucraina”

Vladimir Putin este tot mai deranjat de ajutorul pe care Occidentul îl oferă Ucrainei de când a început invazia armatei roșii pe teritoriul ucrainian. Liderul de la Kremlin a făcut noi declarații legate de implicarea altor țări în ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina.
Ce le promite Putin celor care se amestecă în război
Președintele Vladimir Putin a avertizat că orice țară care încearcă să interfereze în Ucraina se va confrunta cu un răspuns rapid din partea Rusiei. Liderul de la Kremlin a promis, în fața parlamentarilor, un „răspuns fulgerător” celor care „doresc să se amestece în situația din Ucraina prin crearea unei amenințări strategice”.
Toate deciziile cu privire la loviturile de răspuns pe care Rusia le va lansa în cazul unei amenințări la adresa securității sale strategice au fost luate, a mai spus Vladimir Putin, potrivit agenției guvernamentală Ria Novosti, citată de Today.it.
Mai mult decât atât, Putin a ținut să precizeze că armata pe care o conduce va folosi, în cazul unei amenințări la adresa Federației Ruse, mijloace pe care adversarii săi nu le au încă.
Prima țară care rămâne fără gazul rusesc
Polonia este prima țară care a rămas fără gazul rusesc, iar următoarea este Bulgaria. Polonia importa în jur de 50%, iar Bulgaria în jur de 80%. Autoritățile române spun că țara noastră se va putea descurca, pentru o perioadă, în cazul în care rușii vor opri și pentru noi robinetul de gaze.
Pe fondul acestor tensiuni, prețul gazelor pe piețelor internaționale a crescut cu 20%. Țara noastră importă 25% din gazele naturale pe care le consumă, care provin în totalitate din Rusia, în timp ce cumpără 70% din petrolul de care are nevoie din străinătate, din care 40% provine din Rusia.
România nu este afectată. În acest moment, consumul de gaze este mult sub capacitatea de producție pe care noi o avem, a declarat premierul României.
Este important de menționat că oficialii României au atras atenția că țara noastră are cantități mari de gaze naturale neexploatate în Marea Neagră, dar și capacitatea de a produce gaze din argile.
La polul opus este Austria despre care se estimează că 80% din gazul importat provine din Rusia, cu toate că o parte din el este trimis către alte piețe din regiune.