Ce înseamnă Silvoterapia. Mihaela Bilic o recomandă tuturor românilor
Ce înseamnă Silvoterapia? Mihaela Bilic, cunoscută publicului pentru sfaturile pe care le dă în ceea ce privește nutriția, recomandă silvoterapia tuturor românilor.
Așadar, Mihaela Bilic recomandă silvotarapia, în special, celor ce se confruntă cu depresie și anxietate. Dar ce înseamnă, de fapt, Silvoterapia? Aceasta este o formă de terapie prin natură, numită și ”baia de pădure”. Noua terapie promite beneficii importante pentru sănătatea mentală și fizică, susținute de studii științifice.
Silvoterapia, cunoscută și ca ”shinrin-yoku” sau ”baia de pădure”, este o metodă de terapie dezvoltată în Japonia, un concept care sugerează că petrecerea timpului în pădure poate avea efecte terapeutice asupra organismului. Mihaela Bilic subliniază faptul că japonezii sunt recunoscuți pentru avansul lor în domeniul sănătății și al tehnicilor alternative de vindecare.
”Întotdeauna i-am considerat pe japonezi ca fiind cei mai evoluați și mai dezvoltați pe toate planurile. Așa că nu e de mirare că ei au inventat Silvoterapia, adică vindecarea cu ajutorul pădurii. Care e metoda de tratament? Shinrin-yoku sau baia de pădure, plimbări de câteva ore în natură, timp în care tragem adânc aer în piept”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Fanatik.
Mihaela Bilic: ”Baia de pădure duce la scăderea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace”
Potrivit Mihaelei Bilic, silvoterapia poate deveni o alternativă naturală la medicamente pentru unii pacienți, oferind o abordare holistică a tratamentului.
”Profesorul Qing Li de la Universitatea din Tokio este fondatorul Silvoterapiei. Studiile făcute de el pe voluntari au arătat că baia de pădure duce la scăderea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, reduce stresul și crește imunitatea, are efect pozitiv pe dermatita atopică, astm și alte boli respiratorii cronice”, explică Mihaela Bilic.
”Fitoncidele sunt substanțe chimice mirositoare care sunt emise de plante pentru a se apăra de agresori precum insecte, bacterii sau ciuperci. În prezent se cunosc peste un miliard de fitoncide produse de flori, legume sau copaci. Dacă respirăm aerul încărcat cu aceste particule, ele vor avea efecte benefice pentru organismul nostru”, a mai spus nutriționistul.