Cât va mai dura războiul din Ucraina?
Cât va mai dura războiul din Ucraina? Oleksiy Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a lansat o dată pentru terminarea războiului.
Acesta susține că războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie
Cât va mai dura războiul din Ucraina?
„Cred că cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede dacă în următoarea săptămâna, maximum două, se va ajunge la o înțelegere de pace. Vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile. Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi “măcinăm” şi pe ei, vom avea un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, susține Oleksiy Arestovich, într-un clip apărut în presa din Ucraina, potrivit Digi24.
Acesta mai susține că după acest moment „toată lumea va înțelege ca Putin a pierdut într-un fel sau altul”. Consilierul ucrainean mai susține că la negocieri Ucraina cere retragerea totală a armatei ruse.
Oleksiy Arestovich nu exclude nici faptul ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire, a mai adăugat consilierul ucrainean.
Războiul ruso-ucrainean, început la 24 februarie 2022, când Federaţia Rusă a lansat o invazie terestră, aeriană şi navală împotriva Ucrainei, este considerat cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.
Planul lui Putin, dezvăluit
Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari şahiști din istorie și opozant al actualului regim de la Kremlin, consideră că ultimele bombardamente reprezintă modalitatea prin care Vladimir Putin încearcă să-i convingă pe ucraineni să se predea.
„Lucrurile se înrăutățesc după ce Putin nu a reușit să câștige războiul în două-trei zile, așa cum plănuia. Acum, a trecut la strategia pe care o cunoaște cel mai bine, distrugerea țării, a orașelor și răspândirea campaniei de teroare.Vedem acum crime de război. Nu sunt doar mânia și dorința de răzbunare ale lui Putin, ci este o presiune psihologică, pentru că el crede că Ucraina va capitula așa. E ceea ce am văzut în Grozny în 2000, în Siria în 2015. Vrea să-i bombardeze până la supunere. Lucrurile nu sunt strălucite pentru Rusia, însă, dacă Ucraina nu primește ajutorul necesar pentru a doborî trupele rusești, nu știu cât de mult poate rezista acestui atac”, a spus Garry Kasparov, pentru Times Radio.