Când începe școala. Se întorc elevii fizic în bănci în 2021?
Când începe școala după vacanța de iarnă? Elevii vor reveni în fața ecranelor din 10 ianuarie și potrivit noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, așa vor continua orele și la început de 2021. Timp de două săptămâni elevii s-au putut bucura de vacanță.
Când se reiau cursurile
Elevii au intrat în vacanța de iarnă pe 23 decembrie și se vor reîntoarce la școală pe 10 ianuarie. După liberele de sărbători, urmează vacanța intersemestrială, ce va începe pe 30 ianuarie 2021 și ține până în 7 februarie 2021. După terminarea vacanței, elevii intră în semestrul al II-lea ce va avea 17 săptămâni de cursuri.
Iată structura anului școlar în 2021, potrivit edu.ro.
Vacanța de primăvară va fi formată din două săptămâni libere acordate la diferență de 3 săptămâni: o săptămână pentru Paștele Catolic și una pentru Paștele Ortodox, după cum urmează:
- Paștele Catolic (2 – 11 aprilie)
- Paștele Ortodox (30 aprilie – 9 mai)
Vacanța de vară (18 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului școlar 2021-2022).
Când începe școala fizic în 2021
O altă întrebare arzătoare este când începe școala fizic în 2021. Sorin Cîmpeanu a declarat că una dintre prioritățile sale ca ministru al Educației este ”reîntoarcerea grabnică a elevilor la școală”, însă acest lucru depinde de situația epidemiologică.
Atât elevii, cât și părinții, dar și o mare parte din cadrele didactice își doresc reînceperea școlii fizic. Sorin Cîmpeanu a declarat în timpul audierilor din Parlament că elevii se vor întoarce în bănci atunci când situația epidemiologică nu le va pune sănătatea elevilor în pericol.
“Cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu.
Totodată, ministrul Educației a precizat că prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie.
“Când spun că prioritizăm aceste trei categorii – grădiniță, învățământ primar, clasa a VIII-a, XII-a și școlile defavorizate, să le spunem în așa fel – mă refer nu numai la urgența deschiderii acestor școli, ci mă refer și la nevoie de acțiuni remediale, pentru a compensa cât se poate de mult, din timp, pierderile aferente aceste perioade”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.