Când ajunge vaccinul anti-COVID 19 în România. Nelu Tătaru a făcut anunțul
Ministrul Sănătății vine cu vești bune pentru români! Nelu Tătaru a declarat că prima tranșă de vaccinuri împotriva coronavirusului ar trebui să ajungă în România la finalul anului 2020.
Nelu Tătaru a precizat că dacă lucrurile merg conform planificării, vaccinarea va începe în luna ianuarie, iar medicii vor fi beneficiarii primelor doze. Totodată, ministrul a specificat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.
Când ajunge vaccinul anti-COVID 19 în România
”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit profit.ro.
Anunțul a fost făcut în cadrul videoconferinței Profit Health Forum.
În urmă cu ceva timp, Nelu Tătaru anunțase că că României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă, de acestea urmând să beneficieze persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale.
„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Tătaru, potrivit Agerpres.
Mai multe locuri la ATI
Virusul se răspândește de la o zi la alta, iar numărul cazurilor crește îngrijorător. Specialiștii susțin că nu este exclus ca România să ajungă la 7.000 de cazuri pe zi până la finalul lunii noiembrie.
Citește și: Persoanele cu grupa de sânge 0 ar putea avea un risc mai scăzut de infectare și de forme severe de Covid-19
În acest context, ministrul Sănătății a mai precizat pentru aceeași sursă că autoritățile depun toate eforturile pentru a extinde facilitățile de la terapie intensivă din spitale. Dacă la începutul pandemiei România avea 740 de paturi disponibile la ATI, în prezent există 1.200, iar autoritățile speră să mărească capacitatea cu încă 200 de locuri.