Britanicii au găsit înlocuitor pentru prezervative! E de neimaginat ce folosesc
Bayer Healthcare a realizat un studiu prin care a arătat metodele ciudate pe care le folosesc britanicele drept contracepție. E de neimaginat cu ce au înlocuit prezervativul.
Preluat de 7sur7.be, studiul la care au participat 1.500 de tinere britanice cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani s-a soldat cu rezultate surprinzatoare: un sfert dintre tinerele britanice au admis că au folosit o folie, din manuși de latex sau pungi de sandvisuri, în timpul raporturilor sexuale, înlocuind astfel prezervativul.
Folosit de mai bine de 6.000 de ani, prezervativul are o istorie condimentată. De la „străbunicul” din intestine de oaie până la „prezervativul invizibil”, lucrurile au evoluat în mod spectaculos!
„Teacă” din vezică de capră
O statuie egipteană veche de 6.000 de ani reprezintă un localnic dotat cu o „teacă”, cu funcție contraceptivă. Tot în Egiptul antic, în cursul celei de-a XIX-ea dinastii (circa 1300 înainte de Hristos), bărbații foloseau un prezervativ confecționat din in, pentru a se proteja de maladiile cu transmitere sexuală, dar și de diversele infecții, răni și mușcături de insecte.
Și romanii utilizau un soi de prezervativ, din intestine sau vezică de animaledomestice.
Kabuta-gata și „cutiile vesele”
În secolul al X-lea după Hristos, chinezii se foloseau de „teci” din hârtie de mătase, unse cu ulei. Japonezii în schimb optau pentru accesorii rigide, fabricate din carapace de broască țestoasă sau din piele, care erau păstrate în așa-numitele „cutii vesele”.
Croit pe măsură, din stofă
Anatomistul și chirurgul Gabriel Fallopius este cel a inventat, în secolul al XVI-lea, prezevativul din stofă, croit pe măsura clientului și menit a-l proteja de bolile venerice – în special de sifilis, denumit și „caria franțuzească”.
De unde vine denumirea de „condom”
Denumirea anglo-saxonă de „condom” s-ar datora unui anumit Conton sau Condom, care lucra la curtea Regelui Carol al II-lea al Angliei. Conform unei alte teorii, numele e derivat din latină, „condus” însemnând „respect”.