Băutura consumată de români care distruge creierul. Ce spun specialiștii
Băutura consumată de români care distruge creierul. Știai că cea ce consumi îți poate face rău? Chiar dacă românii au o îndelungată tradiție cu băuturile alcoolice, acestea nu sunt tocmai indicate pentru organismul uman.
Specialiștii recomandă ca alcoolul să fie consumat cu moderație, mai ales că acesta afectează grav creierul.
”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește. În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat cunoscutul medic Vlad Ciurea pentru DC Medical.
Băutura consumată de români care distruge creierul. Ce spun specialiștii
Dincolo de faptul că alcoolul distruge, practic, creierul, acesta afectează întregul organism. ”Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă. Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.
Și renumitul prof. dr. Irinel Popescu spune că alcoolul în cantități mari nu face deloc bine.
”Ficatul poate să reziste la cantități mici de alcool. Și prăjeala, la fel ca și alcoolul, în doză mică nu are niciun efect. Toate acestea devin toxice la doze mari și repetate, iar în timp se acumulează. Însă, până la un punct, ficatul reușește să gestioneze atacurile asupra lui”, spune Irinel Popescu, într-un interviu în cadrul podcastului Altceva.