Barem corectare simulare BAC 2021. Cum se rezolvau subiectele la Geografie, Filosofie, Logică, Economie şi Psihologie
Barem corectare simulare BAC 2021. Grila de corectare a subiectelor la Geografie, Filosofie, Logică, Economie şi Psihologie. Cum se rezolvau.
Elevii din ultimul an al liceului susțin astăzi, 24 martie 2021, cea de a treia probă scrisă la simularea examenului de Bacalaureat.
Barem corectare simulare BAC 2021. Emoții mari pentru elevi
Elevii din an terminal au avut de ales dintre Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie. Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile după ora 15:00. Autorătățile au decis ca elevii să stea câte unuk în bancă și vor fi așezați în ordie alfabetică.
Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi școlilor. Elevii nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi, dar nici cu telefoane sau tablete.
Citește și: Cine a inventat școala? Inițial, termenul însemna “timp liber”
Calendar Simulare BACALAUREAT 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor
Barem corectare simulare BAC 2021.. Reguli pentru elevii care susţin proba scrisă
Probele din cadrul simulării probelor de la bacalaureat vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.
Cadrele didactice trebuie să sosească la unitatea de învăţământ în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membri ai comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vor veni la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
Bac 2021 | Calendar
Examenul de Bacalaureat din anul 2021 va debuta în data de 28 iunie (2021) – cu proba scrisă la limba și literatura română – proba E a), însă înainte de acestp probă elevii vor susține evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (14 – 16 iunie 2021), evaluarea competențelor digitale (18 – 23 iunie 2021) și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (23 – 25 iunie 2021), conform edu.ro.
Mai multe despre desfășurarea examenului de Bac 2021 vei afla consultând calendarul actualizat cu informațiile publicate de către Ministerul Educației.
Bac 2021 | Programă
În data de 5 februarie 2021 a fost publicată în Monitorul Oficial noua programă pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română. Este vorba despre o programă simplificată, așadar mai puține opere de studiat.
Iată care sunt conținuturile care lipsesc din noua programă pentru Bacalaureatul la romană din anul 2021:
perioada postbelică (romanul postbelic, poezia în perioada postbelică, teatrul în perioada postbelică; curente culturale/literare: postmodernismul) – profil real
perioada postbelică (tipuri de roman în perioada postbelică, un roman scris între 1960-1980, un roman scris după 1980; poezia în perioada postbelică; teatrul în perioada postbelică; curente culturale/literare: postmodernismul) – profil uman
autori canonici: Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu – valabil pentru ambele profiluri
Pentru a fi la curent cu tot ce înseamnă examenul de Bacalaureat 2021, editorii cu care colaborează echipa Liceunet au conceput această pagină cu informații folositoare. Vei găsi detalii despre programă, desfășurarea probelor orale și scrise, dar și ghiduri, eseuri sau rezolvări ale examenelor din sesiunile precedente care te vor ajuta să obții un punctaj cât mai mare la Bac-ul din 2021.