Au dat bani grei să se mute la casă, dar au ajuns să-şi blesteme zilele: “Aţi venit să ne salvaţi?”

Au dat bani grei să se mute la casă, dar au ajuns să-şi blesteme zilele din cauza condițiilor. Este cazul mai multor familii care s-au mutat în cartierele mărginașe ale Craiovei. Au buletine de municipiu şi impozit pe măsură, dar trăiesc mai rău decât la ţară.
Străzile pe care locuiesc nu au văzut niciodată asfalt. Gazele şi le-au tras singuri, iar de mai bine de un an, Compania de Apă deschide şantiere pentru aducerea canalizării, dar nu termină lucrările. Când plouă, cizmele de cauciuc sunt soluția salvatoare!
Au dat bani grei să se mute la casă, dar au ajuns să-şi blesteme zilele
În Popoveni, sunt bălţi cât vezi cu ochii şi întreg cartierul pare o mare gârlă.
“Aţi venit să ne salvaţi?”, întreabă o localnică, dintr-o maşină în mers. “Deci este îngrozitor”, adaugă ea. Întrebată cum a ieşit de acolo, aceasta răspunde: “Cum? Cu maşinile lăsate aici, în capătul străzii, cu copiii cu pungi în picioare. Prin nămoale”, potrivit Observator.
În Popoveni, căminele de apă sunt… sub apă și, paradoxal, după ce canalizarea pluvială s-a extins şi în această zonă, cartierul se inundă la fiecare ploaie.
“Au lăsat de nu puteam să ieşim din curţi. Primăria spune că nu depinde de ei, să sunăm la Ape. Eu am adus piatră. A fost plătită de mine. În jur de 1.500 de lei”, povesteşte Camelia Bâzu, proprietar.
“Să-mi dea acum amendă, asta ar mai trebui!”, spune un bărbat care umple gropi cu pământ.
Oamenii s-au racordat la gaze pe banii lor. “Avem (n.r. gaze) din 2004. (n.r. Aduse de) un grup de vecini”, spune o profesoară. “Ni se promite şi nu se face”, completează un bărbat.