Amendă uriașă dacă locuiești la bloc și faci asta! Poți scoate din buzunar și 3000 de lei!

Atunci când locuiești la bloc este important să știi exact ce reguli trebuie să respecți, în caz contrar te poți alege cu o amendă uriașă.
Există mai multe lucruri pe care românii care locuiesc în blocuri de apartamente, deci împart spațiul comun cu alți oameni, nu au voie să le facă.
De exemplu, chiar dacă ai un balcon uriaș, în care poți face plajă sau chiar să dai o adevărată petrecere, nu ai voie să faci grătar! Acest lucru este total interzis, la fel ca și grătarul în fața blocului, dacă nu există un loc special amenajat.
Unde ai voie să faci un grătar, potrivit legii:
- în zonele indicate pentru activitățile de picnic, unde sunt permise activități de picnic, dar nu și aprinderea focului;
- în zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, care sunt dotate cu utilități şi facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă.
Autoritățile din mai multe orașe din țară au creat locuri special amenajate pentru grătar. Potrivit legii, românii care fac grătar în fața blocului riscă amenzi de până la 3.000 de lei.
Amendă uriașă dacă locuiești la bloc și faci asta!
Să faci un grătar nu este singurul lucru care te poate face să plătești amenzi colosale atunci când locuiești la bloc. De asemenea, folosirea bormașinii la bloc în afara orelor de liniște poate duce la amenzi. Legislația din România stabilește că orele de liniște sunt intervalul orar între 22:00-8:00 și 13:00-14:00, când este interzis să faci zgomote puternice, inclusiv folosirea bormașinii. Aceste ore sunt considerate perioade de odihnă și încălcarea lor poate fi sancționată cu amendă.
În cazul în care trebuie să efectuezi lucrări sau reparații în timpul acestor ore, trebuie să-ți anunți vecinii pentru a evita sancțiunile și pentru a evita deranjarea lor. Potrivit legii, persoanele care nu respectă aceste ore de liniște și fac gălăgie riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.
Iar în cazul contravențiilor repetate, lucrurile se complică și amenzile sunt chiar mai mari. Dacă fapta se repetă la 24 de ore de la săvârșirea primei fapte, amenzile cresc, putând ajunge până la 3.000 de lei.