Alimentul iubit de români pe care medicul Vlad Ciurea l-a eliminat complet din dieta sa. De ce nu este bine să îl consumi
Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din România, medicul Vlad Ciurea, a vorbit recent despre alimentele pe care românii nu ar mai trebui să le consume zilnic.
Mai mult decât atât, medicul a precizat că el și-a scos complet din dietă un anumit aliment, tocmai pentru că nu aduce niciun beneficiu creierului. ”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.
Vlad Ciurea a precizat că și pâinea, dacă este consumată în cantitați mari, încetinește activitatea cerebrală, deoarece conține aceleași substanțe ca și cartofii.
”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.
Vlad Ciurea: ”Toate prăjelile fac rău”
De asemenea, medicul Vlad Ciurea a explicat de ar trebui evitate prăjelile, dar și alimentelor care conțin foarte multe condimente.
”Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău. Ceea ce-i face bine (n.r creierului) sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri. Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.
Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.