Alimentul care curăță rapid plămânii. Efectele se văd imediat

Plămânii sunt organe vitale pentru corpul uman. Cu alte cuvinte, în lipsa acestora, nu am putea trăi. Tocmai de aceea este extrem de important să avem grijă de sănătatea plămânilor noștri, dar și de cea a sistemului respirator în totalitatea sa.
Pe lângă evitarea factorilor nocivi, cum ar fi fumatul, consumul de alcool și poluarea, alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății sistemului respirator.
Ca în cazul întregului organism, alimentația este deosebit de importantă și pentru sănătatea plămânilor. Pentru că, până la urmă, suntem ceea ce mâncăm.
Alimentul-minune care protejează plămânii
Există mai multe alimente care protejează plămânii și ne vom referi și la ele mai târziu. Dar acum ne vom axa asupra ghimbirului. Ghimbirul este considerat un condiment-minune, datorită numeroaselor sale proprietăți antiinflamatorii. Deși este un aliment picant și, prin urmare, nu este pe placul tuturor, acesta conține cantități mari de vitamina C, magneziu, fier și seleniu, elemente indispensabile unui sistem imunitar puternic, notează CSID.
Este extrem de bun în lupta cu răcelile și are un puternic efect antioxidant, luptând eficient împotriva radicalilor liberi.
Alte alimente bune pentru sistemul respirator
Ceaiul verde are efecte antioxidante puternice, iar specaliștii au descoperit că două căni pe zi reduc simțitor riscul dezvoltării de boală pulmonară obstructivă cronică.
Un alt aliment recomandat pentru plămâni este usturoiul. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, protejând de stresul oxidativ, un dușman extrem de periculos, atât pentru plămâni cât și pentru restul organismului.
Și merele sunt recomandate pentru sănătatea plămânilor, dar și pentru cea a organismului per ansamblu. Somonul, fiind foarte bogat în acizi grași nesaturați, benefici pentru organism, ajută la menținerea sănătății sistemului respirator. Morcovii și broccoli, prin excelentele lor proprietăți antioxidante, dar și prin conținutul ridicat de vitamine și minerale, contribuie la buna funcționare a plămânilor și a sistemului imunitar în general. Și cum un sistem imunitar bine întreținut înseamnă un organism sănătos, ele trebuie neapărat incluse în dieta noastră.
În fine, curcuma (cunoscută și sub denumirea de turmeric) este un condiment cu puternică acțiune antiinflamatoare. De altfel, curcuma este considerată un „medicament”, fiind de multe ori recomandată persoanelor cu astm, fibroză pulmonară, leziuni acute pulmonare sau BPOC. Unele studii preliminare arată că substanța principală din aceasta, curcumina, ar putea fi utilă chiar și în tratarea cancerului pulmonar.
Sursa foto: Pexels