Afacere de succes în pandemie. Cum au dat lovitura doi tineri cu legumele verzi

Pandemia i-a făcut să lase în urmă agitația Bucureștiului și să se refugieze în curtea bunicii. Mulți ar considera asta fuga de necunoscut. Pentru ei însă a fost decizia care le-a schimbat viața.
Corina Matu şi logodnicul ei, Constantin Hodorogea, au pus bazele unei afaceri de la zero când alții le închideau. În martie 2020 cei doi s-au mutat în localitatea Băleni din judeţul Dâmboviţa, un loc al “legumelor verzi”.
Afacere de succes în pandemie
Părinții Corinei se ocupau cu agricultura, iar starea de urgență le-a luat posibilitatea de a-și vine legumele la piață. Așa s-a născut “Legume verzi”. Cu o pagină de Facebook și mai apoi un website, livrările la domiciliu s-a dovedit a fi o idee bună, iar afacerea a crescut.
Încetarea stării de urgență le-a adus și o scădere a comenzilor, odată cu posibilitatea oamenilor de a se deplasa mai ușor. Ei nu au renunțat însă la afacerea lor și au găsit o modalitate de a o menține vie.
„De aceea, ne-am afiliat cu un producător de miere şi unul de fructe. Astfel, povestea noastră continuă”, a declarat Corina pentru zf.ro.
Afacerea continuă cu o echipă mai mare. Familiei i s-a alăturat și producători locali. Cei doi tineri antreprenori susțin încă că bunicii sunt cei care cuceresc inimile clienților lor. Cum?
“E simplu: lobodă, spanac, ţelină, ardei, mere, pere, fasole, gutui, vinete – de toate pentru toţi se găsesc în magazinul online Legume verzi, cu preţuri de la 1 leu la 15 lei, în funcţie de produs”, a declarat ea.
Legume la domiciliu
Legumele lor nu conțin pesticide sau alte substanțe de creștere, iar vânzările se fac online. Clienții primesc comenzile la domiciliu miercurea și sâmbăta.
Planurile de viitor continuă, iar tinerii speră ca “Legume verzi” să câștige și mai multă notorietate.
„Investiţiile majore se duc în producţie, având în vedere că iniţial acest model de business nu a fost gândit ca fiind dedicat pentru comerţul online, nu putem estima la cât s-au situat. Acum ne aflăm într-un moment de planificare a culturilor de anul viitor şi de recoltare a culturilor de anul acesta. Ne propunem să avem o varietate şi mai mare a produselor şi să lucrăm la modul de împachetare a legumelor. Ne dorim să fim mai prietenoşi cu natura şi să folosim mai multe ambalaje biodegradabile”, a mai spus Corina.