Adio cursuri online? Anunț important pentru elevi și părinți

Avocatul Poporului cere Ministerului Educației redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene, la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). De aceeași părere este și medicul Alexandru Rafila susține acest demers.
Insituția condusă de Renate Webe a avertizat Ministerul Educației cu privire la faptul că ar putea încălca un drept constituțional, dreptul la educație, și s-a autosesizat în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori.
Se redeschid școlile?
“Nu vedem de ce școlile nu au putut fi deschise, cel puțin pentru vârstele mai mici. Desigur, pe lângă luarea măsurilor de precauție”, a declarat ulterior adjunctul Avocatului Poporului, pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.
Și Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională şi încalcă dreptul la educaţie al copiilor.
Citește și: Ce se va întâmpla în luna decembrie în România. Avertismentul îngrijorător al unui medic
Medicul Alexandru Rafila susține redeschiderea școlilor
Și medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că elevii ar trebui să se reîntoarcă în bănci, altfel aceștia s-ar putea confrunta cu probleme serioase în viitor, precizând că nu poți șine un “copil în faţa unui ecran luni de zile”.
„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.
Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu probleme serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă.
Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a afirmat Rafila, potrivit News.ro.